Een geplande scan uitvoeren

Een volledige scan van de computer duurt wel even en vereist ook heel wat computerbronnen. Daarom doet u er goed aan een gepast tijdstip voor de scan te kiezen, zodat de prestaties van andere software op uw computer niet negatief worden beïnvloed. Met Kaspersky Endpoint Security kunt u een normaal schema voor computerscans configureren. Dit kan handig zijn als uw bedrijf een werkschema hanteert. U kunt bijvoorbeeld instellen dat een computerscan 's nachts of in het weekend wordt uitgevoerd. Als de scantaak om een willekeurige reden niet kan worden uitgevoerd (de computer is bijvoorbeeld uitgeschakeld op dat moment), kunt u instellen dat de overgeslagen taak automatisch moet worden gestart zodra dit mogelijk is.

Als het niet mogelijk is om een optimaal schema voor scans te configureren, kunt u Kaspersky Endpoint Security een computerscan laten uitvoeren wanneer aan de volgende speciale voorwaarden wordt voldaan:

Een schema voor scans configureren via de Beheerconsole (MMC)

Het schema voor scans configureren via de Webconsole en Cloudconsole

Het schema voor scans configureren via de programma-interface

Instellingen van schema voor scans

Parameter

Beschrijving

Planning van scan

Handmatig. Uitvoermodus waarin u handmatig kunt beginnen met scannen op een moment dat het u uitkomt.

Volgens schema. In deze uitvoermodus voor scantaken wordt de scantaak door het programma gestart volgens het schema dat u aanmaakt. Als deze uitvoermodus voor scantaken is geselecteerd, kunt u de scantaak ook handmatig starten.

Stel start na programmastart uit met N minuten

Uitgestelde start van de scantaak na het starten van het programma. Bij de opstart van het besturingssysteem worden veel processen uitgevoerd. Daarom is het beter om de scantaak uit te stellen in plaats van deze meteen na het starten van Kaspersky Endpoint Security uit te voeren.

Overgeslagen taken starten

Als het selectievakje is ingeschakeld, wordt de overgeslagen scantaak door Kaspersky Endpoint Security gestart zodra dit mogelijk is. De scantaak kan bijvoorbeeld worden overgeslagen als de computer uitgeschakeld was op de starttijd van de scantaak. Als het selectievakje is uitgeschakeld, worden overgeslagen scantaken niet gestart door Kaspersky Endpoint Security. In plaats daarvan voert het de volgende scantaak uit volgens het huidige schema.

Alleen starten als de computer inactief is

Uitgestelde start van de scantaak wanneer computerbronnen bezet zijn. Kaspersky Endpoint Security start de scantaak als de computer vergrendeld wordt of als de schermbeveiliging is ingeschakeld. Als u de uitvoering van de taak hebt onderbroken door de computer bijvoorbeeld te ontgrendelen, zet Kaspersky Endpoint Security de taak automatisch verder vanaf het punt waar deze werd onderbroken.

Use automatically randomized delay for task starts

(alleen beschikbaar in de Kaspersky Security Center-console)

Als het selectievakje is ingeschakeld, wordt de taak niet strikt volgens het schema uitgevoerd maar willekeurig binnen een bepaald interval. Hierdoor zullen de starttijden van de taak verschillen. Dankzij de willekeurige starttijden wordt voorkomen dat een groot aantal computers tegelijk verbinding maakt met de Administration Server wanneer de taak volgens een schema wordt uitgevoerd.

Het bereik van de willekeurige starttijden wordt automatisch berekend wanneer de taak wordt gemaakt en is afhankelijk van het aantal computers waaraan de taak is toegewezen. Bijgevolg wordt de taak altijd uitgevoerd op de berekende starttijd. Als de taakinstellingen echter worden gewijzigd of als de taak handmatig wordt gestart, verandert de berekende starttijd.

Als het selectievakje is uitgeschakeld, wordt de taak precies op het geplande tijdstip uitgevoerd.

Stop task if it has been running longer than N (min)

(alleen beschikbaar in de Kaspersky Security Center-console)

De uitvoeringstijd van de taak beperken Na de opgegeven tijd stopt Kaspersky Endpoint Security de taak. De taak is niet gemarkeerd als voltooid. De volgende keer dat Kaspersky Endpoint Security de taak uitvoert, wordt deze vanaf het begin en op schema uitgevoerd.

Om de uitvoeringstijd van de taak te verkorten, kunt u bijvoorbeeld het scanbereik configureren of de scan optimaliseren.

Activate the device before the task is started through Wake-on-LAN (min)

(alleen beschikbaar in de Kaspersky Security Center-console)

Als het selectievakje is ingeschakeld, wordt het besturingssysteem van de computer een bepaalde tijd op voorhand opgestart voordat de taak wordt uitgevoerd. De standaardvertraging is 5 minuten.

Schakel het selectievakje in als u de taak wilt uitvoeren op alle computers, inclusief computers die uit staan.